Kapitel 3: Middagen.

Helgen efter festen var det dags för middagen. Hon hade inte hört av Summer alls sedan festen och Nancy hade ringt några artiga samtal för att kolla läget. Elle undrade verkligen vad Nancy hade i kikaren.
 
Elle hade tagit på sig klänningen med stort K, som hon älskade, och stylisterna hade fått jobba hårt innan hon var nöjd med både hår och smink. Hon hällde nervöst upp ett glas vin och smuttade på det samtidigt som hon stirrade på vägguret i köket. När taxin kom tog hon ett djupt andetag och gick ut.
 
 
Nancy och Summer stod vid incheckningen när Elle kom dit.
- "Åh Giselle, du ser förtjusande ut", sa Nancy och kindpussade henne.
- "Ja verkligen!" utropade Summer lite för högt och lite för exhalterat. Det märktes att hon var nervös och inte riktigt kände sig hemma på den överdådliga restaurangen.
- "Tack så mycket, ni med."
 
De fick ett bord och Summer tittade sig nyfiket omkring.
- "Wow, vilken fin restaurang", sa Summer med stora ögon.
- "Ja de har verkligen lyckats med dekoren här", log Nancy artigt.
 
Av någon anledning kändes den här middagen inte som någon bra idé.
Elle kunde inte sätta fingret på varför, men bra kändes det inte.
 
 
- "Så Elle, vad tycker du om restaurangen?" undrade Summer.
- "Åh... jag tycker den är... fin. Vi har betydligt mer exklusiva restauranger i San Myshuno där jag kommer ifrån, men jag är övertygad om att Villa Oxen lever upp till mina förväntningar."
- "Oj, kommer du från San Myshuno? Jag har alltid velat åka dit!" utbrast Summer.
- "Det är väldigt fint där. Mina föräldrar bor lite utanför staden, men jag hade tillbringat mycket tid i San Myshuno", svarade Elle.
- "Det måste vara stor skillnad från Willow Creek."
Elle skrattade.
- "Ja det är verkligen en omställning."
- "Åh flickor, det finns mycket att göra här i Willow Creek. Oroa dig inte Giselle, det finns både salonger, fina parker och restauranger här." sa Nancy som för att försvara platsen hon var född och uppvuxen på.
- "Absolut Nancy, jag är väldigt glad att vara här."
 
 
Middagen fortskred och de hade faktiskt väldigt trevligt. Man skulle kanske till och med kalla det avslappnat. Maten var god och exprimentell, vinet var bra och de hade en pianist som spelade vacker musik.
 
 
När det tillslut var dags att runda av middagen, kom Summers taxi först och de andra vinkade åt henne när hon åkte. Så snart taxin rundat hörnet började Nancy:
- "Åh herregud, jag trodde aldrig att det skulle vara över. Det var helt klart intressant att ha med Summer på middagen, men nästa gång tror jag att vi lämnar lantlollan hemma."
Elle kunde inte tro sina öron. De hade nyss skrattat tillsammans och Nancy såg ut att ha trevligt. Var hon verkligen en så bra skådespelare? Hon log till svar för hon visste verkligen inte vad man svarade på ett sånt påstående.
- "Så okultiverad och barnsligt intresserad av småsaker som inte har någon betydelse. Hur hade hon ens råd med middagen?" fnös Nancy och klev in i sin bil så snart hennes chaufför öppnat dörren. "Vi ses senare darling. Trevligt att umgås ikväll, det måste vi göra om."
Elle vinkade och log ett falskt leende. Hon tänkte inte berätta för Nancy att hon betalat halva Summers nota då hon hade sett så chockad ut över priserna att hon såg ut att vilja brista ut i gråt.
 
 
När hennes taxi äntligen dök upp satte hon sig och pustade ut. Äntligen skulle hon få åka hem, ta av den vackra klänningen och få glömma att kvällen någonsin inträffat.

Kommentarer
Postat av: SimsBrooke

Oj oj, Väldigt bra skådis är Nancy, jösses. Hoppas dock hon låter Summer vara ifred och hoppas att Elle inte låter sig hindras om hon vill bli vän med Summer

2016-10-15 @ 20:48:51
URL: http://nouw.com/simsbrooke

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0